Linnunhaukkukoe (LINT) toiminta

Yleistä

Linnunhaukkukokeiden (LINT) tarkoituksena on kehittää koirien käyttökelpoisuutta linnunmetsästyksessä ja saada tietoa jalostusta varten.

LINT-kokeisiin saavat osallistua kotimaiset Suomen Kennelliiton (SKL) hyväksymässä näyttelyssä laatuarvostelussa palkitut tai ulkomaiset F.C.I:n hyväksymän kenneljärjestön hyväksymässä näyttelyssä palkitut suomenpystykorvat, pohjanpystykorvat, karjalankarhukoirat ja laikat.

Avoimeen luokkaan (AVO) saa osallistua vähintään yhdeksän kuukauden ikäinen koira, jonka joku edellä mainituista kenneljärjestöistä on rekisteröinyt, vaikka koiraa ei ole palkittu näyttelyssä.

Kokeisiin osallistuvan koiran tulee olla tunnistemerkitty tatuoinnilla tai mikrosirulla tunnistamisen varmistamiseksi.

Koirien tulee olla rokotettuja voimassa olevien rokotusmääräysten mukaisesti.

Tiistilän Panu © Eero Niku-Paavo

LINT-kokeisiin ei saa osallistua:

  • sairas koira
  • kiimainen narttu
  • kantava narttu 30 vuorokautta ennen arvioitua penikointia ja 42 vuorokautta penikoimisen jälkeen
  • koira, joka ei täytä SKL:n voimassa olevia rokotus-, tunnistusmerkintä- ja antidopingsäännön vaatimuksia

Koetoimikunta ja ylituomari ovat velvollisia tarkistamaan, ettei kokeeseen pääse osallistumaan koira, joka ei täytä määräyksiä.

Menettely yhdistyksen järjestämissä LINT-kokeissa

Tutustu ensiksi linnunhaukkukokeiden sääntöihin ja varmista koirasi osallistumisoikeus LINT-kokeisiin.

Koiran ohjaajan tulee hankkia itse kokeessa tarvittava palkintotuomari ja nimetä hänet LINT-kokeeseen ilmoittauduttaessa. 

Ilmoitettaessa koiraa avoimen luokan (AVO) kokeeseen tai voittajaluokan (VOI) kokeeseen, ota selvää sen hetkisestä tuomaritilanteesta ja pyydä henkilökohtaisesti tarvitsemasi palkintotuomari ko. kokeeseen.

LINT-kokeisiin tulee ilmoittautua kirjallisesti esim. sähköpostilla, sähköisellä lomakkeella tai virallisella ilmoittautumislomakkeella, pois lukien koko koekauden kestävän AVO-luokan kokeet, joihin ilmoittaudutaan puhelimitse.

Osallistumismaksu tulee ilman eri sopimusta maksaa kennelpiirin tai yhdistyksen tilille ennen koesuoritusta. Ilmoittautuminen sitoo kisajärjestäjää vasta sitten kun ilmoittautumismaksu on todistetusti maksettu. Ilmoittautumismaksuja ei palauteta jos ilmoittautunut peruu osallistumisensa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Koiran ohjaajan tulee huolehtia omalta osaltaan kokeessa tarvitsemansa tuomarin kyydityksestä koepaikalle, sekä koeajan eväistä (nisukahvit/voileipäkahvit). Mikäli koe on kaksipäiväinen, koiranohjaaja huolehtii palkintotuomarin kyydityksen koepaikalla ja takaisin, sekä ruokailu- ja majoituskustannukset.

Yhdistyksen jäsenedut:

  • Rovaseudun pystykorvakerho ry:n jäsenille on kerhon järjestämän AVO- luokan koe maksuton
  • Jäsenet saavat osallistua puoleen hintaan VOI-luokan palkinnottomiin kokeisiin
  • Jäsenenä olet etusijalla palkintotuomaria etsiessäsi jäsenten joukosta

Tiistilän Panu © Eero Niku-Paavo